KORIŠTENJE WEB STRANICA I COPYRIGHT

Uvjeti poslovanja se odnose na web stranice na adresi https://www.dronovishop.hr i svim podlinkovima na toj web adresi. Ove web stranice su u vlasništvu tvrtke REVELOPT j.d.o.o., Augusta Cesarca 8 , 33514 Čačinci, OIB: 89901536191 (u daljnjem tekstu REVELOPT). Iako se trudimo omogućiti najbolju moguću uslugu sa podrobnim opisima artikala, ne odgovaramo za eventualne greške u njihovom opisu, prikazane slike i tehničke podatke.

 
PODACI PRODAVATELJA-TRGOVCA
Revelopt j.d.o.o.
MBO : 010120252
OIB : 89901536191
IBAN ZABA: HR2823600001102899469
Adresa : Augusta Cesarca 8, 33514 Čačinci
U daljnjem tekstu REVELOPT
 
 
NARUDŽBE I PONUDE
Kupac naručuje artikle preko web stranica tako da odabire artikle, stavlja ih u virtualnu košaricu i zatim ispunjavam sve potrebne podatke koje web trgovina traži u postupku narudžbe.

Konačna cijena, ovisno o načinu plaćanja biti će istaknuta na kraju narudžbe, kada odaberete način plaćanja.

Nakon što zaprimimo vašu narudžbu, slijedi provjera dostupnosti artikla nakon čega vam dostavljamo konačnu ponudu za uplatu ovisno o tome koji ste način plaćanja (karticu) odabrali i ovisno o adresi na koju artikal treba dostaviti. Na ponudi će biti označen okvirni datum isporuke. Ukoliko ste odabrali kartično plaćanje, sa ponudom ćete dobiti i link za kartično plaćanje , na kojem ćete ispuniti potrebne podatke i izvršiti uplatu. Prilikom kartičnog plaćanja bitno je točno navesti broj ponude. Obrazac za kartično plaćanje nalazi se OVDJE. Ponuda nije obvezujuća te ju možete ili ne morate prihvatiti. Ponudu ne možete koristiti za odbijanje pretporeza niti je ponuda ugovor između kupca i prodavatelja. Ona je isključivo informativnog karaktera. Kad je riječ o plaćanju preko transakcijskog računa, robu ne isporučujemo na temelju potvrde o uplati, nego nakon što vaša uplata bude zabilježena na našem transakcijskom računu. Obično je to u roku 24-48 sati kada je riječ o transakcijama između domaćih banaka. Ukoliko između vaše uplate i prispijeća na naš transakcijski račun dođe do promjene dostupnosti artikla, o tome ćete biti obaviješteni da možete odličiti da li želite pričekati do novog datuma isporuke ili želite povrat novca. Zbog nepredviđenih razloga, zadržavamo pravo otkaza narudžbe u svakom trenutku. U slučaju promjene nabavnih cijena od strane proizvođača zadržavamo pravo izmjene navedenih.

 
ISPORUKA
Ukoliko je artikal dostupan odmah za isporuku, isti će biti isporučen najkasnije u roku 3-4 radna dana nakon što je Vaša uplata zabilježena na našem transakcijskom računu, odnosno u slučaju kartičnog plaćanja kada dobijemo potvrdu uplate karticom.
Ukoliko artikal nije odmah dostupan za isporuku, o tome ćete biti obaviješteni nakon što ste ispunili narudžbu, a isporuka takvih artikala ovisi o samom artiklu i može biti 7-45 dana. U svakom slučaju o detaljima dostupnosti artikla i isporuci ćete biti obaviješteni prije Vaše uplate.
 
 
DOSTAVA
Dostavu vršimo osobno za područje VPŽ, a za ostala područja RH dostavu vršimo putem kurirskih službi.
Standardna dostava je 7,00 EUR i ovisi o težini i veličini paketa te cijena dostave može biti i veća ovisno o kurirskoj službi. Vrijeme dostave je cca 1-5 radnih dana nakon dana isporuke, što u konačnici ovisi o kurirskoj službi.
Za otoke i neka posebna područja vrijede drugi uvjeti i tarife pa molimo da u vezi toga pošaljete upit.
Kod narudžbe također možete odabrati i osobno preuzimanje. Za slanje u inozemstvo cijena dostave ovisi o točnoj adresi i dostupna je na upit. Napominjemo da se rokovi dostave preko kurirskih službi ne mogu jamčiti i stoga ne možemo biti odgovorni u slučaju kašnjenja iste. U tom slučaju odgovorne su kurirske službe.
 
 
REKLAMACIJE I SERVIS
Za artikle koje nudimo koristimo više distributivnih kanala. Iz tog razloga postoje više servisa koji su ovlašteni za artikle koje nudimo. Ukoliko dođe do kvara proizvoda koji je pod jamstvom, molimo provjerite da li uz artikal imate jamstveni list. Ukoliko imate, možete se direktno javiti ovlaštenom servisu navedenom na jamstvenom listu. Ukoliko sa artiklom nije bilo jamstvenog lista, jamstvo vrijedi uz račun. U tom slučaju nas kontaktirajte, emailom nam pošaljite sken/kopiju računa , kako bi vam zatim povratno javili kojem ovlaštenom servis se treba obratiti .Sve reklamacije se uopće prosljeđuju ovlaštenom servisu i oni utvrđuju da li je proizvod ispravan ili ne. Za robu koja je oštećena u dostavi, odgovara dostavljač te kupac mora zahtijevati naknadu od strane dostavljača. Kod prijave kvara na proizvodu potrebno je priložiti račun, jamstveni list i opis kvara te naravno kompletnu dokumentaciju i original ambalažu proizvoda. Na jamstvenom listu vam jasno stoji istaknuto koji je ovlašteni servis za artikal koji ste kupili. Proizvod koji se šalje na reklamaciju ne može se zamijeniti , ako se može popraviti.
Sve troškove slanja proizvoda u servis snosi kupac.
 
 
JAMSTVO
Jamstvo za većinu proizvoda traje 24 mjeseca, osim ako nije drugačije istaknuto na web stranici artikla. Jamstvo na baterije je 6 ili 12 mjeseci, ovisno o proizvođaču. Obzirom na posebnosti nekih artikala koje prodajemo treba naglasiti posebne uvjete jamstva. Bitno je napomenuti da su bespilotne letjelice-dronovi iz naše ponude sofisticirani uređaji, a ne igračke. Iz tog razloga potrebno je dobro upoznavanje sa proizvodom i njegovim funkcijama prije početka korištenja proizvoda. Ukoliko postoje nejasnoće, molimo obratiti se na email adrese koje stoje na web stranici. Osim toga po potrebi Vam omogućavamo i kratku školu letenja sa nekim dronovima. Napominjemo da svaki let bilježi telemetriju i ostale podatke koje će nadležni servis pomno pregledati i utvrditi da li ti podaci odgovaraju tvrdnjama kupca. Šteta (uključujući sudare i padove) rezultirane korištenjem proizvoda, nesrećama, ili normalnim trošenjem, nije pokrivena jamstvom. Ne preuzimamo nikakve odgovornosti za bilo kakve nesreće, ozljede, smrti, gubitke ili bilo kakve zahtjeve u tom smislu kao rezultat korištenja artikala iz naše ponude. Povrati ili zamjene dijelova ili proizvoda u cjelosti, mogu biti predmet naknada za troškove dostave.
VAŽNA NAPOMENA: Oštećenja proizvoda uslijed sudara ili pada NISU pokriveni jamstvom.
 
 
POVRAT ISPRAVNE ILI POGREŠNO NARUČENE ROBE
Zakon o zaštiti potrošaća omogućava kupcu da robu kupljenu na daljinu (sa preuzimanjem robe preko dostavne službe bez da ju je mogao prije vidjeti) može vratiti, ali znači o trošku kupca i to u roku 14 dana od dana primitka iste. Takvu robu je moguće vratiti isključivo nekorištenu, u originalnoj i neoštećenoj ambalaži na adresu tvrtke REVELOPT –  Augusta Cesarca 8, 33514 Čačinci sa naznakom Povrat robe. Uz navedeno mora biti priložena kompletna dokumentacija pa tako i kopija računa i pisana obavijest o raskidu ugovora sa brojem računa na koji želite povrat novca. Ukoliko nešto od ovoga nije udovoljeno, povrat nećemo biti u mogućnosti izvršiti. Treba naglasiti da povrat isključuje robu koju trgovac nema u redovnoj prodaji, već je posebno naručena na zahtjev kupca. Ne odgovaramo za pogrešno naručenu robu. U slučaju povrata ispravne robe, kupac će biti terećen za iznos 20% od vrijednosti vraćene robe (ne manje od 27 EUR) zbog manipulativnh troškova povrata. Povrat mora biti unaprijed dogovoren.
 
 
JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA
Zakon o zaštiti potrošaća omogućava kupcu jednostrani raskid ugovora , ne navodeći razloge za to, u roku 14 dana od datuma isporuke proizvoda, a treba naglasiti da je kupac odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenog proizvoda. Za ostvarivanje prava na jednostrani raskid ugovora ovog Ugovora, kupac mora obavijestiti trgovca o svojoj odluci za jednostrani raskid ugovora prije isteka roka i to jasno pisanom izjavom poslanoj poštom na adresu REVELOPT Augusta Cesarca 8, 33514 Čačinci, a u kojoj kupac navodi svoje ime i prezime, adresu, broj telefona i adresu elektroničke pošte. Također možete koristiti i priloženi OBRAZAC U slučaju jednostranog raskida Ugovora, izvršiti ćemo vam povrat novca , bez odgode, a najkasnije u roku 14 dana od kada smo zaprimili vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora i robu navedenu u odluci. Treba napomenuti da vrijedi odredba o povratu ispravne ili pogrešno naručene robe koja je sastavni dio ovih Uvjeta poslovanja. Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je proizašlo rukovanjem robe, osim onoga koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Nakon što vraćenu robu pregledamo, ukoliko je potrebno, odrediti ćemo umanjenje vrijednosti vraćenih proizvoda, o čemu će kupac biti obaviješten. Jednostrani raskid ugovora tj. povrat robe moguć je isključivo ako je narudžba napravljena kroz narudžbeni proces web stranice www.dronteh.com i uz dokaz narudžbe (email koji ste primili prilikom narudžbe robe). Za robu koja je posebno naručena za vas, nije moguće otkazati narudžbu i dobiti povrat novca jer je to roba koju nemamo na lageru nego ide isključivo po narudžbi. Za dodatna jamstva i licence softvera nije moguće dobiti povrat novca jer se radi o kodu koji je iskorišten i namijenjen samo Vama.
 
 
IZJAVA O PRIKUPLJANJU I KORIŠTENJU OSOBNIH PODATAKA
REVELOPT se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza. Osim togakupac u svakom trenutku ima opciju promjene svojih podataka . Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici REVELOPTA i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. NE spremamo podatke o kreditnim karticama na svojim web stranicama ili bazama podataka jer za sada samo prihvaćamo plaćanje transakcijski. 
 
KOLAČIĆI (Cookies)
Za ispravan rad web stranice www.dronteh.com, na računalo korisnika se sprema mala količina podataka (Cookies). Prema direktivi EU od 25.3.2011. obavezni smo o tome obavijestiti korisnika i zatražiti pristanak. Zato ste kao korisnik upozoreni da korištenjem naših web stranica pristajete na uporabu kolačića (cookiesa).
 
 
KORISNIČKI RAČUN
Korisnik je odgovoran za povjerljivost svog korisničkog računa na web stranicama www.dronovishop.hr što uključuje korisničko ime, lozinku i ostale podatke. Korisnik prihvaća odgovornost za aktivnosti koje se izvedu koristeći Vaše korisničko ime i lozinku.
 
 
IZJAVA O KONVERZIJI
Sva plaćanja se izvršavaju u Eurima. Prilikom naplate vašom kreditnom karticom iznos u EUR se pretvara u vašu lokalnu valutu prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara. Kao rezultat pretvaranja cijene, postoji mogućnost male razlike iznosa u odnosu na originalnu cijenu istaknutu na našoj web stranici.
All payments will be effected in EURO. The charged amount on your credit card account is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations.
 
ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI
Na tržište donosimo proizvode onakvi kakvi jesu tj. sa original hardverom i softverom, kakvi dolaze od proizvođača. Kao posrednik u prodaji, nemamo utjecaja na tehničke karakteristike niti imamo mogućnosti mijenjati tehničke karakteristike proizvoda.  Stoga ne odgovaramo za promjene na softveru, koje mogu utjecati na karakteristike proizvoda, a koje proizvođač periodično pušta, u vidu redovnih nadogradnji. Za takve promjene je odgovoran isključivo proizvođač, a kupac ima pravo da nadogradnju softvera ne prihvati. Ako kupac prihvati nadogradnju softvera, time prihvaća i sve nove karakteristike proizvoda koji proizlaze iz te nadogradnje. Nadogradnje često nije moguće poništiti tj. vratiti na prethodne verzije. Za sve upite u vezi toga nadležan je proizvođač pa se najbolje obratiti direktno njihovoj podršci.
 
Uvjeti poslovanja mogu se mijenjati bez prethodne najave.